Living

Bouw

Aan de voorkant van ons huisje zit een kleine veranda. Het is een betonnen afdak, ondersteund door palen van een acacia boom.
Nu is acacia-hout helaas niet zo erg stevig, en sinds we hier wonen zijn er al twee van de ondersteunende palen ingestort. Er moest dus iets gebeuren om te voorkomen dat de hele veranda één dezer dagen in zou storten.

Eigenlijk zouden wij ook graag een grotere veranda willen hebben aan de voorkant, zodat we daar een zit/ loungehoek kunnen maken waar je van het prachtige uitzicht kunt genieten. De afgelopen maanden hebben we dus ook allerlei plannen gemaakt voor het uitbreiden/ verbeteren van onze veranda.
Toen er deze week wéér een stuk paal afbrak zijn we gestopt met plannen maken, en begonnen met (ver)bouwen!

Veranda wordt gesloopt

De veranda die er nu zit wordt afgebroken en, nagenoeg hetzelfde, weer herbouwd, met als enige verschil dat er deze keer stenen pilaren zullen komen ter ondersteuning in plaats van de houten die we nu hebben.
Een klein stukje verderop gaan we daarnaast nog een nieuwe veranda/ prieel bouwen waar de zithoek inkomt, en waar in volle glorie van het uitzicht genoten kan worden.

Toen het besluit genomen was om aan de slag te gaan werden er binnen een paar uur een stel metselaars ‘van de straat geplukt’ en werd er een expres bestelling geplaatst voor een paar zakken cement. Die werden korte tijd later dan ook keurig bij ons thuis bezorgd!

Express delivery

Oh ja, en nu we toch een stel metselaars ‘in huis hadden’ hebben we ook gelijk even de keuken laten aanpassen. Het gasfornuis dat we enkele weken geleden gekocht hebben bleek namelijk nét niet te passen, en stond dus nog steeds niet op zijn plek. Als het goed is kan dat nu wel.

Jullie snappen dat wij dit jaar dus (in ieder geval í­n huis) ook een witte kerst hebben. Alleen is het bij ons van de stof.

Keuken in puin

Author

admin

One thought on “Bouw

  1. ja je heb daar toch wat sneller mensen te pakken dan hier in dat olland en de keniaanse manier van cement aanvoeren..
    maar ja als de klus maar wordt geklaard he!

    en vergeet niet op zijn tijd van het uitzicht te genieten bij je huis he!!

Comments are closed.