Living

Kerst Queeste

De afgelopen weken heb ik half Kenia op z’n kop gezet op zoek naar een Kerstboom.
Kenianen ‘doen niet aan’ Kerstbomen moet je weten, en naaldbomen groeien hier niet zo veel.
Uiteraard hebben de ‘nepperts’ inmiddels ook hier hun intrede gedaan (is dat nou ontwikkeling?) Maar, in een ‘telershuishouden’ komt zo’n ding er natuurlijk niet in.

Wat dan? We hebben nog een tijdje gedacht over een ‘alternatieve’ kerstboom, in de vorm van een volgehangen acacia-loot of sisal-bloem ofzo. Maar het is al zo moeilijk om het échte kerstgevoel hier te pakken te krijgen, zeker omdat de daglengtes hier niet veranderen en de temperaturen op het moment flink stijgen. En dan helpt zo’n ‘Afrikaanse’ versie van een kerstboom natuurlijk ook niet.

Uiteindelijk heeft Zaine, onze vorige werkgever, zelfs een conifeer voor ons meegenomen in zijn vliegtuig vanaf Mt. Kipipiri!
Nou zijn er wel meer plekken waar coniferen verkocht worden als Kerstboom, maar ik was bang dat die mijn (Delftsblauwe) kerstversiering niet zouden aankunnen.
Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar uiteindelijk heeft de conifeer me voor zich weten te winnen met zijn échte kerstgeur. Tijdens het optuigen gisteravond bleek tot mijn grote verbazing dat hij zelfs mijn zware versieringen best aankon! Dus zie hier hoe hij staat te pronken, onze échte kerstboom!

Kerstboom

Author

admin