Travel

Lion’s Bluff

Na het weekend Diani hebben we een tussenstop gemaakt bij Lions Bluff. Degenen die op onze bruiloft zijn geweest kunnen het zich vast voorstellen, aangezien we daar ook voor onze post-wedding safari zijn geweest. Dit zal voor ons dus altijd een bijzonder plekje blijven.
We kwamen Lumo sanctuary binnenrijden, en het eerste groepje olifanten stond ons reeds op te wachten. Wat een gevoel van herkenning!

De uitzichten vanuit de lodge zijn nog steeds grandioos en het blijft een prachtig gebied, en ook deze keer hebben we weer kunnen genieten van heel veel olifanten.
Wel was het deze keer heel koud. Zelfs overdag lange mouwen met daaroverheen zelfs nog vesten!! Dat is toch wel jammer, want in de zon slaat het echte vakantiegevoel altijd nog wat harder aan.

Het is een gebied waar nu eenmaal niet heel veel wild zit, maar wij hebben toch weer genoten van, behalve dus veel olifanten ook enorme kuddes buffels, veel struisvogels, veel hartebeest en zelfs een aardwolf. Daarnaast nog enkele jackalls, een civetcat en op 1 van de late gamedrives hebben we foto’s kunnen maken van bushbabies. Wat zien die er toch schattig uit!

Na twee nachtjes was de vakantie ten einde, en zijn we terug naar Naivasha gereden. Echter onderweg was de snelweg versperd met brandende autobanden en er waren veel demonstranten op straat. De politie waarschuwde ons om niet te proberen er door te komen, en dat werd later bevestigd toen een gewapend geld transport auto het wel probeerde, maar vluchtend terug kwam, gevolgd door een grote menigte. Na wat zoeken hebben we uiteindelijk een off-road pad weten te vinden dat ons om de versperring heen leidde. Daarna nog dik een uur over een zandpad gereden, maar wel een kudde met 15 giraffen gezien, dus toch nog een beetje game drive op de weg terug.


Author

admin