Travel

Herfst in Nederland

Na vakantie is het tijd voor …. meer vakantie!
Als we dan eenmaal in Europa zijn, kunnen we het natuurlijk niet maken om niet ook een tussenstop in Nederland te plannen. Dus, na ons avontuur in Portugal, hebben we nog een week een huisje gehuurd in het Vennebos, nabij Eindhoven. Met de Dutch Designweek Eindhoven naast de deur, en omringd door prachtige bossen in vol herfst ornaat, zagen we dat wel zitten.

p1030009

De week begon met een werklijk magische dag, waarbij we samen met de familie Bijleveld een heuse kabouter speurtocht ondernamen in de bossen van Eersel. Wat een genot om twee van die kleine kabouters compleet met puntmuts, rode wangetjes, en een knapzak door het bos te zien rennen. Voeg voor het sprookjesachtige effect nog wat stralen zonlicht tussen het goudkleurige bladerdek toe, en het plaatje is compleet.

p1020980

De dag daarna was echter niet minder sprookjesachtig, want met de ‘popjes en gasten’.. uuuuh,..ridders en jonkvrouwes bedoel ik, togen we naar slot Loevestein voor een heus ridderfestijn. Het was steenkoud, maar onvoorstelbaar leuk. Wat was er veel te doen, en wat hebben we genoten van zo’n gezellige dag samen. Van oud Hollandse kasteel spellen, via manden vlechten, tingieten en kastelen bouwen tot en met een heuse kinderveldslag voor de dappersten der dapperen. (eigenlijk vanaf 4 jaar, maar Mia, net 3, trok met haar zwaard in de ene, en hertje in de andere hand gewoon mee ten strijde) Uitgeput, maar rosig van de kou en gezelligheid, reden we weer terug naar het Vennebos, en de werkelijkheid.

img_2853

De daaropvolgende dagen spendeerden we vooral samen met familie. Met opa Angelo en Oma May lekker in en rond ons huisje, omdat de vermoeidheid langzaam toch wel een beetje toe begon te slaan. We fietsten samen over de hei en door het bos naar Eersel, en gingen daar lekker eten.

dsc_4748

Met Joost, Wendy en Lotte spetterden en spaterden we nagenoeg de hele dag in het zwemparadijs, we gingen met alle opa’s en oma’s samen pannekoeken eten, en opa Cor en Oma Truus stuurden ons weg, zodat ze een dag alleen met Mia hadden. Een dag waarin er weer gefietst werd met een bakfiets, en waarin wij samen konden shoppen en een stukje van de Dutch Design Week meepikten.

afbeelding5

Bovendien wisten we nog een roofvogel show mee te pikken, een dag Dutch Design week, een lampion optocht, en nog meer zwemplezier, en zo vloog ook deze week voorbij zonder dat we er erg in hadden, en vlogen we, dit keer weer lekker met zijn drietjes, terug naar huis, werk en school.

dsc_4894

p1030014

p1020990

img_2747

p1030062

img_2773

img_2760

img_2859

p1030074

img_2869

p1030091

dsc_0529

dsc_4779

dsc_4807

img_2897

Author

admin