Travel

Ol Pejeta, Kicheche & RhinoCharge

IMG_8371

Zoals jullie inmiddels wel weten draait alles bij de RhinoCharge om sponsorgelden binnenhalen. Voor iedere opgehaalde 1000 ksh krijg je een lootje in de raffle. Zo wonnen wij afgelopen jaar een weekendje weg naar een luxe tented-camp, te weten Kicheche, in Ol Pejeta conservative.
Ol Pejeta is een wildpark bij Mount Kenya, het is met name bekend vanwege de vele neushoorns, waaronder de drie laatst nog levende Northern White Rhino’s. Bovendien is er ook een chimpansee reservaat.

Afgelopen weekend besloten we onze bon in te wisselen, en na een lange rit uit Naivasha, en een hoop glibberen in de modder bij Naro Moro, leek het ons een goed idee om bij het vliegveld van Nanyuki te stoppen voor lunch. Mia kon geen genoeg krijgen van de vliegtuigjes, en ze heeft er vele aangemoedigd bij het opstijgen en landen. De vakantie was duidelijk al begonnen voordat we in Ol Pejeta waren aankomen.

Het weer werkte niet helemaal mee (veel regen en grijs), wat een beetje jammer was, maar verder was het een heerlijk weekend. Kicheche is een kleinschalig, luxe kamp. Vaak zijn dit soort kampen niet de allerbeste optie voor kleine kindjes, maar dit kamp wordt gerund door een enorm vriendelijk en meedenkend Zimbabwaans echtpaar, en bovendien waren er dit weekend nog twee koppels met kleine kinderen. Op zaterdag organiseerde het kamp daarom een ‘build-your-own-pizza’ lunch, leuk bedacht toch? Verder lag het kamp aan een kunstmatig meertje, en Mia heeft uren in het water gespeeld, heerlijk banjeren, takken gooien en steentjes verzamelen. Het vele speelgoed dat we meegesleept hadden was nagenoeg niet nodig.

IMG_8162

Safari met Mia betekend kortere tochtjes, afgewisseld met ‘relax’ tijd buiten de auto. Het is geweldig om dit samen met Mia te kunnen doen. Ze vind safari steeds leuker, en spot tegenwoordig soms zelfs dieren sneller dan dat wij dit doen. Omdat de tochtjes wat korter zijn, en wat minder aan ‘de randen van de dag’ heb je soms wel eens het idee dat ze daar iets minder bijzonder door worden. Maar hoeveel mensen hebben nu echt nog de gelegenheid om olifanten, leeuwen en neushoorns in hun natuurlijke habitat te kunnen zien, eigenlijk zonder al te veel moeite. Wat zijn we toch een geluksvogels, en wat hopen we dat dit nog maar heel, heel lang mogelijk zal blijven!

IMG_8404

Het leuke van Ol Pejeta voor kinderen is dat er ook voldoende dingen te doen zijn buiten de auto. Zo zijn we naar het Chimpansee reservaat geweest, waar we uiteraard ook een chimp adopteerden, en hebben we ook nog even een bezoek gebracht aan Baraka de blinde neushoorn. Helaas was die bijna net zo moe als Mia, en zelfs met wat verse suikerriet niet ertoe te porren om op te staan.

IMG_8436

Al met al was het een heerlijk weekend, en zijn we er ons weer eens heel goed van bewust geworden dat we ontzettend geboft hebben dit soort dingen relatief eenvoudig te kunnen doen.


IMG_8264

IMG_8119

IMG_8287

IMG_6518

IMG_8307

IMG_8082

IMG_8097

We hebben wel honderden ooievaars gezien in grote groepen die in Kenia aan het overwinteren zijn.
IMG_8071

Begin van een regenboog? Wat zou daar staan inplaats van een pot met goud 🙂
IMG_8026

IMG_8213

IMG_8064

Één van de kooien waarin ze een chimpanzee hebben gevonden. Hij had 9 jaar in deze kooi vastgezeten in een winkel als attractie.
IMG_8185

IMG_8252

IMG_8426

IMG_8217

IMG_6517

IMG_8232

IMG_8031

IMG_8243

Author

admin

One thought on “Ol Pejeta, Kicheche & RhinoCharge

Comments are closed.