divingTravel

Advanced divers

Anemoon

Het was alweer meer dan een jaar geleden dat we met onze Advanced Duikcursus waren begonnen. Afgelopen jaar hebben we niet zoveel tijd gehad om te duiken, tussen alle feestjes, bruiloften en honeymoons door. Dus dit weekend moest het er maar weer eens van komen vonden we, we hadden een gaatje in onze agenda, dus in de auto en richting Mombasa! Dat is altijd toch wel weer een lange rit met minstens een paar bijna-dood- ervaringen, maar ja, het is wel lekker om aan de kust ook eigen vervoer te hebben.

We hadden dit keer een appartement gehuurd in plaats van een hotel. Dat gaf ons de gelegenheid om ook eens de restaurants van Nyali beach te verkennen. Al hebben we achteraf gezien meer in Mtwapa gegeten, daar zijn toch een paar leuke restaurantjes tegenwoordig! Op het strand van Bamburi hebben we ook nog heerlijk gegeten onder het licht van de volle maan. Prachtig!

Maar we gingen natuurlijk voor het duiken, wederom met het leuke team van Buccaneer diving.
We werden de eerste duik direct weer het diepe in gegooid. Letterlijk, want er stond een duik gepland naar naar het wrak van de Dania. Dit is een schip dat de duikschool een aantal jaar geleden heeft laten afzinken, om een kunstmatig rif te creeren. Het wrak ligt op zo’n 30m diepte, en dat is altijd weer een extra duikervaring, met wat extra vereisten aan de duik.

Dania

Van de duiken die we moesten doen was Navigatie degene waar we het meest tegenop zagen. De eerste oefeningen waren op het strand; een vierkant lopen met een handdoek over je hoofd. Dat ging helemaal goed, en de herhaling in het water ging net zo goed. Ook de andere oefeningen onder water, zoals de weg terug vinden aan de hand van koraalriffen, zandbanken enz (hierbij mochten we geen kompas gebruiken) ging voorspoedig. Zelfs ondanks dat de instructeur ons probeerde af te leiden met Lionfish, cuttlefish en murenen.

pork and lion

Voor de rest ook prachtige duiken gemaakt, en op de laatste dag, toen we inmiddels officieel Advanced duikers waren, wederom naar het wrak gedoken, maar nu puur voor de fun. Prachtig weer!

Dive

Lizard

Dania

Turtle

Slug

cuttlefish

Shell & Coral

Coral

ikkeboe

Author

admin