working

Hamer day 2010

Het was weer zo ver, al weer de derde Hamer day sinds we in Kenya wonen/werken. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij.
De voorbereidingen waren al weken aan de gang, er was een commissie gevormd, en er volgden vele vergaderingen om de lokatie te bepalen etc. Ondanks vele uiteenlopende ideeen werd wederom besloten tot een sportdag met alles er op en er aan.
De locatie was dit jaar naast ons bedrijf aan de rand van meer Naivasha. Een prachtige lokatie met uitzicht op het meer, Hell’s Gate National Park en natuurlijk de vulkaan Longonot. Op vrijdag middag zijn we begonnen met de voetbal wedstrijd tussen de mannen. Het was gezellig, fanatiek en de giraffen in de verte, de pelikanen in het meer en een prachtige zonsondergang deden de rest.

‘s Ochtends was het weer vroeg opstaan want om 06:00 gingen de marathon en fietswedstrijd van start. Daniel en ikzelf waren door de feestcommissie al bij voorbaat gediskwaliseerd, en mochten alleen meedoen op Keniaanse oma-fietsen en niet meer op onze mountainbikes. Gezien we daar allebei niet de moed voor hadden zijn we maar toeschouwers geworden. Na de finish bij de poort van Florensis zijn we naar het sportveld verhuisd.

Hier was weer alles aanwezig: tenten, trampoline, springkussen en clowns om de kinderen te vermaken. Op het veld waren de hele dag allerlei spelletjes aan de gang: hardlopen, volleyballen, handballen en voetballen. De hoogtepunten waren toch wel het tradionele touwtrekken tussen de dames en heren (incl. de elk jaar terugkomende discussie wie er nu had gewonnen), de kruiwagen race en als nieuw event: de zeepbaan: 30 meter kasdek plastic met een paar jerrycans groene zeep en kijken wie er het verste kan glijden.

In de loterij werden werknemers blij gemaakt met onder andere een fiets, dvd speler en de hoofdprijs een jaar schoolgeld.
Tot slot heeft Sammy van de bewortelingsafdeling de afsluitende act verzorgd met zijn zang kunsten.
Het was weer een super geslaagde dag, en we verheugen ons nu al weer op volgend jaar!

kruiwagen

Echt leuk zo’n tractor
tractor

Big mama race

sminck

Soapy girls
Soap

dansen

Lunch

Loterij

Sammy

Author

admin