Travel

De magie van het kamperen – Ol Pejeta

De magie van kamperen in de wildernis, waarbij er niets (behalve een dun stukje tentdoek) tussen jou en de geluiden om je heen zit… koken op een knetterend kampvuur, en douchen in de open lucht onder een dikke boomtak … Dat is iets dat we Mia heel graag mee willen geven!

Dit weekend was Tessa in Kenia, en die gelegenheid grepen we aan om met een groepje te gaan kamperen. De keus viel al snel op Ol Pejeta, voor ons een nieuw park.
Voor Mia was dit de eerste échte safari (EGGS is toch iets heel anders vinden wij) en al helemaal de eerste keer kamperen. Om haar alvast een klein beetje te laten wennen, en meteen al onze uitrusting nog eens te controleren, hadden we het weekend voorafgaand alvast de boel opgezet in onze achtertuin. Vervolgens werd alles in twee Prado’s gepropt (en dat paste eigenlijk net….niet) en daar gingen we!

Al bij aankomst op onze campsite werden we opgewacht door een olifant, die verder trouwens in het geheel niet gehinderd leek door onze inspanningen om daar het kamp op te bouwen.

IMG_6162

We hebben ons safari ritme een beetje aangpast aan kleine Mia. Iets minder, en kortere gamedrives, en wat meer tijd op de campsite. Slapen in een tent was nog wel een beetje spannend voor Mia, dat is toch heel wat anders dan er thuis in spelen. Dieren kijken vond ze heel erg leuk, en ze kent al een heel aantal van de dieren, en kan ze zelfs benoemen: aap, zebra, giraffe, olifant, impala, buffel, hyena, rhino, buck.
Wat hebben we genoten! Ol Pejeta is een leuk park, waar we nog lang niet alles gezien hebben, en zeker nog eens terug zullen komen. En de eerste magische zaadjes voor het kampeervirus zijn bij Mia ontsproten, nu is het een kwestie van ze blijven voeden!

IMG_7584
Ol Pejeta is bekend vanwege hun inspanningen voor het behoud van Neushoorns

IMG_6198
Safari badjes zijn de beste!

IMG_6203
Water voor thee, de afwas of een stomend hete douche altijd paraat

IMG_7653
Een mooiere douche is er toch niet?

IMG_7683
Wakker worden met een flesje pap bij het smeulend vuur, en met dit uitzicht, dan kan je dag toch niet meer stuk

IMG_6208
Zien jullie de kabouter springen?

IMG_7559
Meervallen die stroomopwaarts probeerden te komen

IMG_6190
Baraka (de blinde neushoorn) voeren

IMG_7588

IMG_7621

IMG_7636

IMG_7644

IMG_7698

IMG_7692

IMG_7534
Zodra er een lampje aanging… miljoenen kevers die tevoorschijn kwamen

IMG_7538

Author

admin