Livingpartyworking

Kamperen met Kerst

Kerst begon ook hier in Kenia met het uitdelen van de kerstpakketten. We wilden dit jaar iets extra’s doen. Dus hebben we dit jaar naast een voedselpakket in een Florensis tas (hopelijk wordt deze vaker gebruikt en verdwijnt niet net als al die plastic zakjes langs de kant van de weg) een levende kip gegeven. De werknemers hebben geen koelkast dus een levende kip is het beste om de kip vers te houden. Grote lol, zowel voor de werknemers als voor ons.

Blij met kip

Lieke vond het eigenlijk jammer dat het uitdelen nog zo geordend ging. Geen vliegende kippen overal door de schuur of gillende meiden er achter aan. Wat zou dat toch anders zijn gegaan als je in NL levende kippen zou uitdelen. Hier liepen de dames trots het bedrijf af met een kerstpakket van een paar kilo op hun hoofd en een kip onder de arm.

Kip onder de arm

Op kerstavond zijn we met een hele groep Nederlanders neergestreken op Sanctuary farm. Een prachtige plek aan de rand van Cresent Island in Naivasha. Voor Lieke en mij niet echt een hele grote afstand…het was zelfs zo erg dat we onze achtertuin konden zien vanuit onze tent, haha! We waren met Nederlanders uit Naivasha, Nairobi en Limuru. Allemaal kwekers, dus we wilden geen van allen ver van huis, je weet maar nooit of er een pomp uitvalt of zo.
We hebben twee dagen lang heerlijk gegeten, gedronken en rond het kampvuur gezeten. Super Kerst!

Kamperen met Kerst

De laatste nacht was er nog een beetje spanning en sensatie gedurende de nacht. Een tweetal nijlpaarden dat een robbertje ging stoeien op de camping plaats. Een hoop gebrul en je kunt de aarde door je matras heen voelen trillen als ze gaan rennen! Het was wel even spannend, zeker omdat de beveiliging ook enigszins angstig klonk.

boten te water

Op Boxing day (de engelse naam voor tweede kerstdag) moesten we weer vertrekken. Maar volgens traditie in Naivasha, hebben we de restjes van de kerstmaaltijden opgepeuzeld aan de rand van het meer. Met een grote groep hebben we daar gepicknickt. Daarnaast hadden we een drietal boten op het meer, dus lekker nijlpaarden, en fish-eagles kijken en waterskiën. Het is me ook voor het eerst gelukt om op een mono-ski te skiën. Fantastisch! Pas in het donker hebben we de boten uit het water gehaald en nog een afzakkertje bij vrienden gedronken.
Al met al weer een super kerst in Kenia!

bootje varen

Skieen bij zonsondergang

Author

admin

One thought on “Kamperen met Kerst

Comments are closed.