Travel

Soysambu

Ter ere van mijn verjaardag had Eddy een weekendje weg geregeld.
We zijn in Soysambu geweest, dat is een natuur reservaat op de landerijen van Lord Delamere, bij Lake Elementeita. Lake Elementeita is een klein Soda meer net ten noordwesten van Naivasha. Het gebied staat met name bekend om de grote aantallen flamingo’s en pelicanen (veel ander wild zit er ook niet) maar wij vinden vooral de omgeving er bijzonder en mooi. Het is een heel vulkanisch gebied, en het is er vergeven van de vreemd gevormde ‘kopjes’, vulkanen en heuvels.

Op een van deze kopjes bevind zich een nieuw tented camp, genaamd Ututu house, en daar hebben we geslapen. Het kamp werd gerund door een oude Engelsman die jaren lang in Afrika heeft gewerkt voor de Britse Buitenlandse zaken. En daarbij praat hij graag dus dat waren drie dagen vol van allerlei interessante verhalen.

Tent in Ututu camp

In deze dagen hebben we de omgeving verkend per auto, per voet en zelfs een nacht safari. De nacht safari was heel bijzonder, we hadden een grote lamp op de accu aangesloten en zagen allerlei dieren die je zelden of nooit overdag ziet. Zoals een serval kat, mongoose en de beroemde ‘springhares’. Dit is een soort kruising tussen een konijn en een kangaroo. Hij heeft super grote ogen en oren en een lange staart met een pluim. En dat zie je dus door het veld hoppen. Prachtig!
Daarnaast hebben we genoten van een prachtige zonsondergang op de lokatie van een nog nieuw te openen lodge, Mawe Mbili.

Springhare
Springhare

Zonsondergang

Sundowner

Op de dag van mijn verjaardag hebben we gezien hoe een nét geboren girafje begroet werd door de rest van de ‘familie’. De geboorte zelf hebben we nét niet gezien, maar wel de nageboorte, en het schoonlikken van het girafje. Dat was een heel bijzonder moment. En vanaf nu heb ik dus een verjaardags-genootje!

Baby girafe

Groep Impala
Impala

Zonsondergang

Serval cat
Serval cat

Hyrax
Hyrax

Kraanvogels
Kraanvogels

Girafe familie

Zonsopkomst tijdens de wandel safari
Grijze wolken

Author

admin

One thought on “Soysambu

Comments are closed.