Archive for the 'Travel' category

Bush & Beach

August 1, 2017 8:26 pm

Mia heeft (zomer)vakantie, en voor haar betekend vakantie: Lamu. Ze had op school al tegen iedereen verteld dat ze naar Lamu zou gaan!

Maar in werkelijkheid waren er nog geen plannen om weg te gaan. Omdat onze laatste paar vakanties allemaal naar Lamu gingen, vonden wij het eigenlijk wel weer eens tijd voor iets anders, en gelukkig leek een safari Mia ook wel leuk. Het moest iets worden dat niet té ver, té lang of té duur zou worden, en zo kwamen we uit bij Satao Elerai, een private camp vlak bij NP Amboselli.

Het bleek een prachtige lodge in een leuk, klein reservaat, en daardoor ideaal voor korte safari tochtjes met Mia. De waterhole bij het kamp werd druk bezocht, en eigenlijk hoefden we dus niet eens op safari om dieren te zien.
Het kamp ligt aan de voet van Mt Kilimanjaro, maar door het grijze juli weer hebben we die maar 1 keertje heel even gezien, ons hele verdere verblijf was hij verstopt achter een grijze wolkendeken.

Wel zagen we ontelbare olifanten, en hielden we picknicks op het dak van de auto en op een van de mooiste plekjes van Amboseli Park.

Amboseli is vooral bekend vanwege de moerassen, en zelfs als de rest van het park (en Kenia)droog wordt zijn er altijd stukken die onder water staan waar de dieren graag heen komen voor wat verkoeling en vers gras.

Toch bleef Mia het maar hebben over Lamu, en na wat wikken en wegen besloten we daarom ook nog maar een paar daagjes naar de kust te gaan. We kozen echter voor Watamu, omdat we pas in Lamu geweest waren, en dachten dat het het leuk(er) zou zijn om weer eens ergens anders heen te gaan.

Watamu zelf heeft vele activiteiten, en we kozen voor een resort met grote kans op andere kindjes, een speeltuin, kidsclub etc. Eigenlijk niet helemaal ons ding, maar we dachten Mia daar een groot plezier mee te doen.
Ook aan de kust was het vrij grijzig juli weer, en we hadden zelfs een paar keer een beetje regen. Maar gelukkig is het daar nooit koud, en in deze tijd van het jaar eigenlijk juist heel prima uit te houden. Vakantie aan de kust betekent vooral zwemmen, boekjes lezen, zandkastelen bouwen en nog meer zwemmen.

Dit keer viel Watamu ons een beetje tegen, de zee-stroming lijkt veranderd, waardoor er grote stukken van het strand wegspoelen en alle hotels grote barricades maken van bijvoorbeeld zandzakken of steen, niet zo heel pittoresk. Bovendien lag het overgebleven strand echt he-le-maal vol met zeewier. Gelukkig vonden we een klein eindje verderop een strandje waar het iets beter was.

Een van de leuke dingen van Watamu is de vele tuktuks, waar we dan ook graag en veel gebruik van gemaakt hebben. Bovendien zitten er heel veel Italianen aan dat stuk van de Keniaanse kust, wat betekend dat ze er heel lekker ijs hebben!

Restaurantje PiliPan is al vele jaren een favoriet van ons, en daar gingen we dan ook graag heen, o.a. voor een heerlijk sun-downer dinner op mijn verjaardag.

Al met al waren het een paar heerlijke dagen, maar…..Mia blijft nog steeds zeggen dat ze Lamu veel leuker vind!

Amboseli

Watamu

Live Love Lamu

March 6, 2017 4:43 pm

Voor kerst kregen Mia en ik o.a een tripje naar Lamu cadeau. Wat kent de kerstman ons toch goed, want er is haast niets waar je ons blijer mee kunt maken.

Dankzij gunstig gewijzigde vertrektijden van zowel de heen- als terugvlucht, hadden we ineens echt ruimschoots de tijd om vanalles te ondernemen, maar toch nog steeds een heel relaxt gevoel te hebben.
Zoals altijd verbleven we ook dit keer in Bananahouse te Shela, en het penthouse daar voelt inmiddels bijna als ons eigen plekje.

Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat werd er gezwommen, was het niet in de zee, dan wel in het zwembad. Uiteraard hebben we ook liters water versleept, om ontelbare zandkastelen, -torens en -taarten te bouwen.

Een ritje op een ezeltje maken wilde Mia niet, maar varen met een Dhow gelukkig wel! We maakten een sundowner cruise door de mangroven, en gingen een middag erop uit om te BBQ-en op een strandje. Helaas lukte het niet om onderweg een verse vis te vangen, maar gelukkig had de bemanning voor dat geval een overheerlijke kingfish meegenomen.

Natuurlijk zwierven we ook rond in de straatjes van Shela, dat trouwens steeds meer posh begint te worden. Was Shela vroeger een beetje de simpelere, armere versie van Lamu, tegenwoordig lijkt het meer op de goudkust!

En, een vakantie naar Lamu zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een tripje naar Lamu (stad)! Mia moest even erg wennen aan het lopen in de smalle straatjes, en de vele mensen, ezeltjes, karren, dieren en geluiden, maar na een verfrissende milkshake bij ons favoriete cafeetje, begon ze het zelfs echt leuk te vinden. We shopten voor kikoi’s en nog een paar andere souvenirs, struinden over de markt, en slenteren door de straatjes, waarbij we ons verbaasden over het grote contrast tussen de eerste paar rijen huizen aan de zeekant, en de achteraf straatjes.

Iedere keer weer genieten we in Lamu tot we bijna ontploffen, als het paradijs op aarde bestaat dan heet het vast Lamu.
Maar inmiddels zijn we weer heerlijk uitgerust, opgeladen en verkleurd terug gekeerd naar ons eigen paradijs, waar we nog even nagenieten bij de vele fotos. Geniet gerust even met ons mee.

Herfst in Nederland

October 28, 2016 9:53 pm

Na vakantie is het tijd voor …. meer vakantie!
Als we dan eenmaal in Europa zijn, kunnen we het natuurlijk niet maken om niet ook een tussenstop in Nederland te plannen. Dus, na ons avontuur in Portugal, hebben we nog een week een huisje gehuurd in het Vennebos, nabij Eindhoven. Met de Dutch Designweek Eindhoven naast de deur, en omringd door prachtige bossen in vol herfst ornaat, zagen we dat wel zitten.

p1030009

De week begon met een werklijk magische dag, waarbij we samen met de familie Bijleveld een heuse kabouter speurtocht ondernamen in de bossen van Eersel. Wat een genot om twee van die kleine kabouters compleet met puntmuts, rode wangetjes, en een knapzak door het bos te zien rennen. Voeg voor het sprookjesachtige effect nog wat stralen zonlicht tussen het goudkleurige bladerdek toe, en het plaatje is compleet.

p1020980

De dag daarna was echter niet minder sprookjesachtig, want met de ‘popjes en gasten’.. uuuuh,..ridders en jonkvrouwes bedoel ik, togen we naar slot Loevestein voor een heus ridderfestijn. Het was steenkoud, maar onvoorstelbaar leuk. Wat was er veel te doen, en wat hebben we genoten van zo’n gezellige dag samen. Van oud Hollandse kasteel spellen, via manden vlechten, tingieten en kastelen bouwen tot en met een heuse kinderveldslag voor de dappersten der dapperen. (eigenlijk vanaf 4 jaar, maar Mia, net 3, trok met haar zwaard in de ene, en hertje in de andere hand gewoon mee ten strijde) Uitgeput, maar rosig van de kou en gezelligheid, reden we weer terug naar het Vennebos, en de werkelijkheid.

img_2853

De daaropvolgende dagen spendeerden we vooral samen met familie. Met opa Angelo en Oma May lekker in en rond ons huisje, omdat de vermoeidheid langzaam toch wel een beetje toe begon te slaan. We fietsten samen over de hei en door het bos naar Eersel, en gingen daar lekker eten.

dsc_4748

Met Joost, Wendy en Lotte spetterden en spaterden we nagenoeg de hele dag in het zwemparadijs, we gingen met alle opa’s en oma’s samen pannekoeken eten, en opa Cor en Oma Truus stuurden ons weg, zodat ze een dag alleen met Mia hadden. Een dag waarin er weer gefietst werd met een bakfiets, en waarin wij samen konden shoppen en een stukje van de Dutch Design Week meepikten.

afbeelding5

Bovendien wisten we nog een roofvogel show mee te pikken, een dag Dutch Design week, een lampion optocht, en nog meer zwemplezier, en zo vloog ook deze week voorbij zonder dat we er erg in hadden, en vlogen we, dit keer weer lekker met zijn drietjes, terug naar huis, werk en school.

dsc_4894

p1030014

p1020990

img_2747

p1030062

img_2773

img_2760

img_2859

p1030074

img_2869

p1030091

dsc_0529

dsc_4779

dsc_4807

img_2897

Portugal

4:59 pm

dsc_4602

Eddy heeft in Oktober een werkbezoek naar Nederland en Portugal. Dat kunnen we natuurlijk niet onbenut laten, zeker niet als de herfstvakantie precies die week er na is. Edwin is ook in Portugal, dus dat was snel geregeld. De families Broekhuizen en Verbeek samen op vakantie in Portugal.
Het betekende wel een hele lange dag reizen voor Mia en Lieke, van Nairobi naar Lisabon, om 5 uur opstaan om met vertraging om 23:00 te landen. Maar, dankzij de tablet én een bezoekje aan de cockpit, verliep de reis nagenoeg vlekkeloos.

p1020955

We hadden een huisje gehuurd op het Portugese platteland, in het gehucht Cruzes, een uurtje rijden ten noorden van Lisabon. Een heerlijk plekje met prachtige uitzichten, een eigen zwembad, trampoline, zandbak, schommels en wat al niet meer. Jammer genoeg was het niet zulk heel lekker weer, en het zwembad -dat echt uit geprobeerd moest worden- was kouder dan een ijsbad in de sauna.

img_2041

We hebben daarom vooral dagtochtjes gemaakt, o.a. naar het park in Caldas da Rainha, dat bekend is vanwege de thermale bronnen, en naar de middeleewse stad Óbidos waar we als ridders en prinsesen door het stadje en haar vestigingsmuren hebben gedwaald.

img_2244

Natuurlijk zijn we ook naar het strand geweest, waar we hebben we genoten van de machtige golven waar de zilverkust zo bekend om is.
Als afsluiting , ondanks de regen, natuurlijk een BBQ in de tuin, met sardientjes, inktvis en andere Portugese lekkernijen.

img_2366

Omdat we ook Lisabon wilden ervaren zijn we aan het eind van de week naar de stad verhuisd. We hadden een appartement gehuurd niet ver buiten het centrum, waardoor we eenvoudig per metro de stad konden verkennen.
Wat een geweldige stad is dit! En als kers op de taart was het hier ook nog eens heerlijk weer. Zo hadden we het vakantiegevoel echt te pakken!

img_2622

We genoten van een drankje bij een tot bar omgebouwde boot langs de oever van de Taag, zochten het aller-aller-lekkerste ijswijnkeltje, vergaapten ons aan de vele (vaak met Azuljos betegele monumenten), maakten een boottochtje, en voeren onder het toeziend oog van het enorme Christo Rei standbeeld onder de ‘25 de Abril’- brug door, snoven kunst en design in de LX Factory, en genoten van sardientjes en andere lekkernijen zo vaak als we maar konden. Wauw wat een stad! Hier moeten we echt nog een keer terug komen.

dsc_4591

Het was een heerlijke week, we hebben genoten van het echte vakantie gevoel, maar vooral van zoveel tijd samen door kunnen brengen met zulke speciale vrienden. Dat voelt echt als een heel bijzonder cadeautje. En wat is het heerlijk om te zien dat de meisjes het samen ook zo gezellig hebben gevonden. Lieve Broekhuisjes, nogmaals heel erg bedankt!

img_2305

dsc_4505

img_2088

img_2263

img_2270

img_2304

img_2461

img_2484

img_2535

dsc_4613

dsc_4653

dsc_4640

img_2558

img_2575

img_2601

img_2613

img_2617

dsc_4667

img_2701

img_2639